donderdag 3 september 2009

Reisverslag en foto's van Ierland 2009

Maandag 24 augustus was het dan zover. In maart hadden Angélique en ik al een rondreis door (Noord-) Ierland geboekt. Begin juli kregen we te horen dat deze reis niet door zou gaan omdat er te weinig mensen geboekt hadden. Half juli hadden Angélique en ik afgesproken om een andere reis uit te zoeken. Uiteindelijk uitgekomen bij de Jong Intra. Zij hadden bijna dezelfde rondreis door (Noord-) Ierland. Alleen waren er nog 4 mensen nodig om hem definitief door te laten gaan.... Wilde we weer het risico lopen dat de reis geannuleerd zou worden?? Totdat we op het plan kwamen om Jannie en Jola (2 reisgenootjes van de Floridareis) mee te vragen. En zij waren meteen enthousiast. Die week direct geboekt en maandag 24 augustus rond 13:00 uur zijn we naar Ierland gevlogen.


We vlogen met AirLingus en landden in Dublin. Daar maakten we kennis met onze reisleidster Marlies, onze chauffeur Joe en met de groep. We zaten met 14 mensen in de groep en hadden een enorme touringcar. We reden vanuit Dublin door naar Belfast, waar we aan het einde van de middag aankwamen. Meteen de stad gaan verkennen natuurlijk! Hieronder de cityhall en the Belfast Wheel:

En natuurlijk zijn we in the Belfast Wheel geweest:

Dinsdag 25 augustus reden van vanuit Belfast een gedeelte langs de kust omhoog en daar hadden we een fotostop:

We stopte ook nog voor een kopje koffie in Carnlough:
Na de koffiepauze zijn we doorgereden naar The Giant's Causeway. Dit is echt een geweldig stukje Ierland. Het zijn overblijfselen van een vulkaan, maar het is net of elk 5 en 6 kantig blok er bewust neergelegd is.
Na de Giant's Causeway (waar we overigens nog een flinke regenbui gehad hebben) reden we door naar de volgende fotostop. Het Dunluce Castle (ruine):


Woensdag 26 augustus stond Glenveagh National Park en het Glenveagh Castle op het programma. We hebben eerst een rondleiding gehad in het kasteel en daarna na een lekker stuk gebak konden we het park verkennen. Vandaag hadden we veel regen, maar we gingen gewapend met paraplu's en regenjassen op weg.

King of the world:

Glenveagh Caslte vanaf het uitzichtpunt:

De fjorden in het Glenveagh National Park:

Het Glenveagh Castle:

Donderdag 27 augustus. Vandaag gingen we naar het Ulster American Folk Park. Een openlucht museum met mooie oude Ierse huisjes enzo. Hier zitten we in het schooltje dat dateert uit 1840. We krijgen straf van de juf :):)


Na het Ulster American Folk Park zijn we doorgereden naar Londonderry. Door alle regen die er die dag viel, noemde wij het ook wel Getverderry... het was echt very derry. Toch nog even de stadsmuur opgeweest. Ook hier waren veel muurschilderingen te zien (net als in Belfast) die herinneren aan tijd vol ongeregeldheden tussen de katholieken en de protestanten:

Vrijdag 28 augustus gaan we naar Donegal. We bezoeken eerst Donegal Castle, waar we een rondleiding krijgen. Daarna regent het zo ontzettend dat we gewapend met paraplu's en regenjassen de eerste de beste thearoom induiken. Hier eten we (wederom) een heerlijk stuk gebak (aardbeien/ fudge/ slagroomtaart)

Even later rijden we door naar Sligo, hier bezoeken we het graf van William Yeats en zien de Ben Bulben (een enorme berg):
's Middags komen we nog langs een strandje waar we nog even kunnen uitwaaien. Tijd voor een leuke actiefoto:

Zaterdag 29 augustus staat er een natuurtocht door Connemara op het programma. Wat een enorm prachtig gebied is dit zeg! We rijden langs Killary Harbour en maken een stop bij verschillende watervalletjes.

En we maken een stop bij Kylemore Abbey, dit is het meest gefotografeerde gebouw in Ierland. Ik kan het me voorstellen!

En nog een groepsfotootje:

Zondag 30 augustus rijden we vanuit Ballina (waar we de afgelopen 2 nachten hebben geslapen) door naar Dublin. Dit is een enorm eind rijden (van het westen naar het oosten van Ierland). We bezoeken Clonmacnoise in de stromende regen. Dit oude kerkhof met de beroemde highcrosses is vast prachtig, maar door de regen die mijn schoenen ongeveer helemaal blank zetten kan ik er niet echt van genieten....

's middags rond 17:00 uur komen we aan in Dublin. Hier krijgen we eerst een stadsrondrit. We zien hier onder andere de beroemde Dublin doors. Als we in het hotel aankomen kleden we ons meteen om want we zijn nog steeds doorweekt. Gelukkig is het inmiddels opgeklaard en de zon schijnt zelfs! We gaan voor het eten eerst de stad verkennen. We lopen langs st. Christ Church, het Trinity college, Dublins Castle en langs de Liffey met haar prachtige bruggen.


Maandag 31 augustus, de laatste dag van onze rondreis. We maken een tocht door de Wicklow Mountains. Wat een prachtig gebied.

Voordat we naar het vliegveld vertrekken, maken we nog een uitgebreide stop bij de Powerscourt House en Gardens. We eten hier ons laatste stuk (enorm) gebak:

En dan gaan we een wandeling maken door de prachtige tuinen. Vooral de rozen waren prachtig. Ze roken heerlijk. Het regende wederom de hele middag, maar de tuinen waren daardoor wellicht nog mooier!


En om een uur of 15:00 waren we weer terug op het vliegveld, daar aten we nog wat en rond 17:15 (Ierse tijd) vlogen we terug naar Nederland. Wat een geweldige rondreis hebben we achter de rug.
Bedankt voor het lezen!
Groetjes, Martine

5 opmerkingen:

Rita Bongers zei

Zo wat een verslag. Super mooie foto's heb je gemaakt.
Volgens mij heb je weer een fantastische vakantie gehad.

Groetjes Rita

Petra zei

leuk om te lezen!! en je foto's van de rozen met die druppels vind ik echt geweldig mooi!!!
Liefs Petra

Angélique zei

Nou, jij kan de volgende keer ook het verslag schrijven, ha, ha!! Leuk gedaan en zeker met die foto's erbij. Wat hebben we het toch leuk gehad!

Groetjes Angélique

Anoniem zei

Wat leuk gedaan zeg.
Nou dat scheelt mij weer werk..............toch wel heel fijn voor mij,hihi

Liefs, Jannie

Marjolein zei

Hey Martine,
Wat heb je toch weer een geweldige vakantie gehad!!!
Super.
Lekker nagenieten :-)